THISTED ATLET CLUBS HISTORIE GÅR TIL TILBAGE TIL 1963
Klubbens første formand var Villy Kristensen. Senere har bl.a. Ivar Friis Jensen, Henry Madsen og Kurt Overgaard Poulsen på skift været formænd for Thisted Atlet Club.
Gennem tiderne har der været skiftende trænere for klubben, men der er specielt én person, der har været træner i klubben gennem mange år, Hans Gade.
I de første mange år havde klubben den gamle gymnastiksal på Thisted Gymnasium på Munkevej som samlingssted, men da VUC overtog bygningerne, fik man på et tidspunkt behov for at indrette en kantine i den gamle gymnastiksal.
Derfor måtte klubben flytte til de nuværende lokaler på Borgerskolen.
Klubben har i tidens løb haft mange talenter. Her skal blot nævnes Peter Poulsen, Anders Knudsen, Peter Vestergaard, Bill Fisker, Henrik Roland Christensen, Ole Guld og Faridoon Stanikzai.
Henry Madsen opnåede at blive kampleder og dommer og blev meget benyttet ved nationale stævner rundt om i Danmark, men også uden for Danmark virkede Henry i internationale stævner. Ca. 6.000 kampe som dommer eller kampleder blev det til.
Det var åbningen af Vildsund Hallen, der gav stødet til, at boksesporten kom i gang igen i Thy. I 1962 blev der afviklet et stort boksestævne, som fik følgende ord med på vejen i pressen:
”Aalborg dygtige bokseinstruktør Thorkild Jensen og Atletklubben Nykøbings energiske bestyrelse hentede sig en stor sejr i går ved propaganda-stævnet i Vildsund Hallen, der var samlet ca. 1200 tilskuere fra Thy, Mors og Salling. Ja, helt fra Aalborg var der mange mennesker.
Stævnet var tilrettelagt for at søge at puste nyt liv i boksesporten i Thy. For mange år siden var der gode stævner i Thisted, men klubben ”døde”, og ingen har siden følt trang til at genoptage denne sportsgren.”
Tre håbefulde unge mennesker i Thisted tog udfordringen op. De havde siddet på Hans Jørgen Pedersens værelse hos hans forældre i Paradiset og udtænkt planer for en bokseklub. Foruden Hans Jørgen var det Svend Erik Nissen og Villy Kristensen.
Efter boksestævnet i Vildsund var de ikke længere i tvivl. De skrev til Sparta i Aalborg, men blev henvist til Nykøbing. I lejet bil kørte de til Nykøbing og overværede træningen. Med sig hjem fik de gode råd og kasserede boksehandsker - venstrehandsker, højrehandskerne var slidt helt op!
Den stiftende generalforsamling blev holdt på Hotel Phønix. Villy Kristensen blev første formand, Bjarne Møller Larsen kasserer og Egon Overgaard sekretær.
Træningen var henlagt til gymnastiksalen på Munkevej, og man fik fat i en træner, Peter, som aftjente sin værnepligt på CF-kasernen. Tilslutningen var god fra starten med 20-30 aktive. Nogle faldt dog hurtigt fra, når de fik ”nogen på hovedet”. Sådan var det!
Da Peter blev hjemsendt fra CF-kasernen, overtog Villy træningen. ”Vi gjorde meget for at få bokserne i god kondition. Klubben købte sandsæk og nogle handsker. Flere af medlemmerne købte selv handsker.”
De første stævner gav 15 kr. i overskud. Bokseringen lånte man af klubben i Nykøbing. Hotel Aalborg var første valg til stævner, fordi der kunne være flest tilskuere, men hvis der var optaget her, benyttede man Afholdshotellet i Rosenkrantzgade.
Boksning – selvforsvarets ædle kunst – har nu i mange år haft en naturlig plads blandt de mange sportstilbud i Thisted kommune.
I 1988 var det 25 år siden, klubben blev stiftet. Ivar Friis Jensen var formand, og det havde han været i ikke færre end 21 år. Henry Madsen havde også været formand for klubben og blev i øvrigt en af landets bedste kampdommerne, der ofte var bud efter til internationale kampe.
Det var mere bredden end toppen, der blev satset på i klubben. Som Ivar Friis Jensen formulerede det: ”Det er vigtigere, at de unge har det godt i klubben. Boksning skal være sjov. De unge er glade for at komme i en klub, hvor der ikke er forskel på de gode og de måske knapt så gode.” Det var målbevidste unge, der kom i klubben. Boksesporten var med til at øge deres selvtillid og forbedre resultater også uden for ringen.
Hvor Thisted Atlet Club I 1988 ikke kunne prale med danmarksmestre, så var det dog blevet til et par ungdomslandsholdsboksere i tidens løb.
Få år tidligere var Bill Fisker nummer tre i sin vægtklasse. Thisted Atlet Club var første gang repræsenteret ved et DM i boksning i 1967. Dengang hed bokseren Peter Poulsen, der dog tabte knebent i opgøret med juniormesteren.
Thisted Atlet Club havde arrangeret store stævner for bokseforbundet. I 1983 blev DM for juniorer afviklet med klubben som arrangør. Et stævne Ivar Friis Jensen så tilbage på med stolthed. Det var nemlig her, man for første gang så de senere så berømte boksere Niels H. Madsen, Søren Søndergaard og den mere lokale Claus Thøgersen.
Klubben var også den første, der kunne præsentere et hold sydkoreanere boksere. På det udvalgte danske hold var den senere professionelle Rasheed Lawall.
I begyndelsen af 1990èrne – omtrent samtidig med at boksehjelme blev påbudt – blev der åbnet for kvindernes adgang til legaliseret slagudveksling. I løbet af få år blev især motionsboksningen populær, men kun et mindre antal havde lysten til offentlig fight i ringen. Thisted Atlet Club har da også overvejende fået sin medlemsfremgang fra spindesiden og allerede trods skepsis blandt lederen kunnet præsentere en lille halvsnes kamplystne piger i ringen ved de lokale stævner.
Omtrent samtidig havde Kurt Overgaard Poulsen og Asger Høgholm overtaget den daglige ledelse som henholdsvis formand og kasserer. Sidstnævnte var uden aktiv fortid i klubben, men havde i en årrække i kraft af gammel interesse for sporten været en engageret speaker ved klubbens stævner.
Thisted Atlet Club arrangerede i samarbejde med den professionelle Stald Vester 2 kombinerede amatør og prof.-stævner i Thy Hallen i 2002. Klubbens egne boksere boksede forkampe. Det var en god oplevelse for de unge boksere, at vise deres kunnen foran det store publikum. Stævnerne samlede henholdsvis 1800 og 1000 tilskuere og blev vist på TV2.
Ved det første stævne blev det helt usædvanligt for en lille dansk provinsby kæmpet om europa-mesterskabet i weltervægt. Her vandt danskeren Christian Bladt hårfint over den forsvarende mester, italienske Alessandro Duran.
I januar 2004 skrev klubben historie. Ikke siden 1980èrne havde Thisted Atlet Club fået en guldmedalje med hjem fra et jysk mesterskab. Dengang hed triumfatoren Ole Guld. Men nu kunne hele 2 Thistedboksere vende hjem i guldtriumf.
Den største sejr stod den 17-årige juniorbokser Anders Stignæs for i mellemvægt. Den anden guldmedalje gik til den 14-årige ungdomsbokser Sami Tehkle i letfluevægt. Sølvmedaljen hjemførte den anden juniorbokser fra Thisted, Faridoon Stanikzaai.
Der har i tidens løb været mange unge talenter i Thisted Atlet Club. Peter poulsen, Anders Knudsen, Peter Vestergaard, Bill Fisker, Henrik Roland Christensen, Ole guld m.fl.